Deelnemers emotie beleving

Onderzoek emotie beleving bij ouderen met dementie

Aan de Universiteit van Twente (UT) wordt onderzoek gedaan naar de ervaring van emoties bij ouderen met dementie. Binnen dit onderzoek wordt er gekeken hoe herinneringen positieve en negatieve emoties kunnen oproepen. Ook wordt er gekeken of via camerabeelden, stemopnames en registreren van beweging kan worden herkend wat voor een emotie een oudere persoon met dementie ervaart.

 Dit is belangrijk omdat bijvoorbeeld niet iedere oudere met dementie emoties verbaal goed onder woorden kan brengen. Door meer inzicht te krijgen in hoe emoties kunnen worden opgeroepen en herkend kunnen worden, kan mogelijk beter worden ingespeeld op de emotionele ervaringen van deze groep en hun kwaliteit van leven worden verbeterd.

Meedoen aan het onderzoek?

Wij zijn op zoek naar mensen van 65 jaar of ouder met beginnende dementie (Alzheimer) van boven de 65 jaar die willen meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar emotie beleving. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Neem dan contact met ons op via de telefoon of email. Wij sturen u dan een informatiebrochure op en bellen u op om uw eventuele vragen te beantwoorden.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door