Deelnemers gezocht: gesprekken over toekomst met dementie

Waar gaat het onderzoek over?

In dit project onderzoeken wij hoe mensen met dementie en hun mantelzorgers na een diagnose dementie naar de toekomst kijken. Met die kennis kunnen we ervoor zorgen dat nieuwe methoden om de ontwikkeling van de ziekte te voorspellen aansluiten bij de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het project is een samenwerking tussen RadboudUMC en het Alzheimer Centrum Amsterdam.

 

Hoe wordt dit onderzoek uitgevoerd?

We houden in de loop van 2 jaar meerdere vraaggesprekken met mensen die recent een diagnose dementie hebben gekregen. Graag betrekken we ook hun mantelzorgers daarbij. We zouden met elke deelnemer graag 3-4 vraaggesprekken voeren, zodat er steeds 6-8 maanden tussen de gesprekken zitten. Omdat het eerste gesprek een Kennismakingsgesprek is, doen we na een week graag een opvolggesprek. De gesprekken duren tussen de 45 en 60 minuten per keer. Ivm. het coronavirus vinden de gesprekken voorlopig online plaats. Indien gewenst kunnen ze ook telefonisch plaatsvinden en/of – op termijn - bij u thuis.

Hoe kunt u deelnemen?

Als u of uw partner/naaste onlangs (maximaal 12 maanden geleden) een diagnose ‘ziekte van Alzheimer’ heeft gekregen en u geïnteresseerd bent in dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met onderzoekster Karen Dam Nielsen via e-mail Karen.Nielsen@radboudumc.nl. Zij neemt dan op korte termijn telefonisch contact met u op om meer informatie over het onderzoek te geven en uw vragen te beantwoorden. U zult dan ook uitgebreide schriftelijke informatie ontvangen.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door