Deelnemers gezocht: Spel over omgaan met alzheimer

Deelnemers gezocht: Spel over omgaan met alzheimer

Project Posthcard onderzoekt en ontwikkelt een informatieve en interactieve online tool gericht op mantelzorgers van mensen met Alzheimer. Het is een Europees project, in samenwerking met o.a. Alzheimer Nederland.

Doel

Het doel is om mantelzorgers te ondersteunen in de dagelijkse zorg die zij geven. Met de online tool kunnen zij door middel van het ‘spelen’ van scenario’s oefenen hoe om te gaan met complexe zorgsituaties binnen verschillende fasen van Alzheimer.

Activiteiten

Inmiddels is een eerste werkende demo-versie getest en worden de verbeterpunten opgepakt. De volgende versies willen wij graag gaan testen met mantelzorgers.

Ambitie

Om te zorgen dat de tool zo goed mogelijk aansluit bij de behoeftes van de mantelzorgers, zijn wij op zoek naar een ‘testpanel’ van mantelzorgers die deze tool meerdere keren willen testen.

Meedoen

Als u wilt meedoen als mantelzorger, kunt u de Posthcard tool waarschijnlijk iedere 2-3 maanden online uitproberen vanuit huis. U wordt dan gevraagd om feedback te geven over o.a. de gebruiksvriendelijkheid en de scenario’s van de tool.

U helpt ons hiermee om Posthcard te verbeteren en verder te ontwikkelen.
U kunt meer lezen over project Posthcard op de website
http://posthcard.eu/.

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze innovatieve tool?
n wilt u graag een bijdrage leveren aan dit onderzoek?
Of heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door