Deelnemers gezocht voor cursus- en vakantieweek

Hebt u een partner met dementie? Dan kunt u meedoen aan het onderzoek naar de cursus 'Beter Thuis met Dementie'. Dit is een cursus van een week (voor partners) en vakantieweek (voor mensen met dementie) op een recreatiepark. Op basis van loting wordt u ingedeeld in de cursusweek of voor het onderzoek dat bij u thuis plaatsvindt.

Wie kan deelnemen

  • Echtparen die een week willen komen logeren op een recreatiepark nabij Rotterdam.
    • Periode: januari t/m december 2017 (Afgestemd met onderzoekers)
  • Echtparen waarvan één van beiden is gediagnosticeerd met een type dementie
  • De partner met dementie vertoont geen agressief gedrag
  • De partner met dementie vertoont geen wegloop gedrag

Na aanmelding vind een loting plaats. Deze loting zorgt voor een splitsing in een onderzoeks- en een controlegroep.

Onderzoeksgroep
In de periode januari t/m december 2017 krijgen steeds zes echtparen uit de onderzoeksgroep een zesdaagse cursus aangeboden in een vakantiehuis nabij Simonshaven. De mantelzorgers volgen een intensief programma, begeleid door een ergotherapeut, psycholoog, specialist ouderengeneeskunde en verpleegkundige. Zij leren hoe zij hun partner kunnen verzorgen en kunnen leven met hun partner met dementie. Voor degenen met geheugenproblemen is er een passend en gezellig activiteitenaanbod. De eigen bijdrage bedraagt 10,- euro per persoon per dag. (Totaal 120 euro per (echt)paar.) De nazorg bestaat uit terugkomdagen en telefonisch contact.

Controlegroep
De echtparen uit de controlegroep blijven thuis, maar worden in een half jaar tijd drie keer geïnterviewd aan de hand van een vragenlijst. Als dank voor hun deelname krijgen zij een dagje uit aangeboden.

Meedoen of meer informatie
Neem contact op met projectmanager Miranda Kamies via telefoonnummer: 06-22494830 of e-mail m.kamies@laurens.nl voor vragen of om u aan te melden. Ook kunt u meer informatie vinden op de website: http://beterthuismetdementie.laurens.nl

Alzheimer Nederland
Het onderzoek naar de cursus is mede mogelijk gemaakt door financiering van Alzheimer Nederland. 

Deelnemen aan andere onderzoeken

Wilt u ook op bijzondere wijze meehelpen in de strijd tegen dementie? Naast de hierboven genoemde onderzoeken zijn er nog meer onderzoeken waar we uw hulp goed bij kunnen gebruiken! 

Bekijk het overzicht

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door