Deelnemers gezocht voor onderzoek naar veroudering

Binnen gezonde veroudering zien we dat onze hersenfuncties achteruitgaan. De mate van deze achteruitgang verschilt echter sterk per persoon. De Radboud Universiteit doet daarom niet alleen onderzoek naar de onderliggende mechanismen van de effecten van leeftijd op hersenfuncties, maar ook naar factoren die deze verschillen kunnen verklaren.  

Met het onderzoek hopen de onderzoekers niet alleen bij te kunnen dragen aan gezonde veroudering, maar ook om cognitieve achteruitgang bij dementie beter te begrijpen.

Wie kan meedoen?

  • Vrijwilligers tussen de 30-80 jaar oud uit de regio van Arnhem-Nijmegen.
    • Alleen vrijwilligers zonder ernstige psychiatrische of neurologische aandoening (zoals een depressie, de ziekte van Parkinson, of dementie) kunnen meedoen.
    • Daarnaast zijn er ook aanvullende voorwaarden voor de MRI waarover de onderzoekers u zullen informeren. Indien u bijvoorbeeld een pacemaker heeft, kunt u helaas niet deelnemen aan deze studie.

Wat houdt deelname in?

Het onderzoek vindt plaats bij de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De studie bestaat uit twee afspraken die eventueel gecombineerd kunnen worden. De eerste afspraak duurt ongeveer 1.5-2 uur. Deze bestaat uit enkele vragenlijsten die betrekking hebben op uw gezondheid en achtergrondgegevens. Tevens wordt u gevraagd om enkele taken te voltooien, waarbij de onderzoekers onder andere kijken naar het geheugen. Ook vragen de onderzoekers u om gedurende een week een polshorloge te dragen die de mate van lichamelijke activiteit meet. De tweede afspraak duurt ongeveer 1 uur. Hierbij wordt er een MRI scan van uw hersenen gemaakt. In totaal neemt het onderzoek ongeveer 2.5-3 uur in beslag.

U ontvang hiervoor een vergoeding van €25,-.

Meer informatie en deelname   

Via de volgende link kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor het onderzoek. Hier wordt tevens meer informatie verstrekt over de aanmeldprocedure.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met de onderzoeker, Michelle Jansen (onderzoekNRP@ru.nl).

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door