Deelnemers gezocht: werken met dementie

Werk is voor veel mensen belangrijk, ook voor mensen met dementie. In de praktijk ontbreekt het echter aan handvatten om mensen met dementie en hun (werk)omgeving hierbij te ondersteunen. De onderzoekers van dit project willen deze handvatten ontwikkelen. En dat doen ze graag in samenwerking met toekomstige gebruikers: mensen met dementie en hun naasten. Aan de hand van een vragenlijst willen ze een beter beeld krijgen van jullie ervaringen, wensen en ondersteuningsbehoeften met betrekking tot werken met dementie. Helpt u deze onderzoekers met de ontwikkeling van praktische handvatten om te blijven werken met dementie? 

Wie kan meedoen

U bent 67 jaar of jonger en bij u is de diagnose dementie gesteld. Daarnaast bent u nog aan het werk als zelfstandige of bij een werkgever, of u bent in het afgelopen jaar gestopt met werken. Of: U bent naaste (partner, zoon/dochter, broer/zus, ouder) van een persoon met dementie die voldoet aan bovenstaande omschrijving.

Wat houdt het onderzoek in

Wij willen u vragen deel te nemen aan een één op één interview met een onderzoeker. Dit interview duurt ongeveer 60-90 minuten. U ontvangt een attentie als dank voor uw deelname.

Waar vindt het interview plaats

De datum en plaats van het interview stellen we graag in overleg met u vast. Het interview kan bij u thuis plaatsvinden. Mocht u een online of telefonisch gesprek fijner vinden, dan kan dat natuurlijk ook.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderzoeker Bo Smeets door een mail te sturen naar: werkdem-np@maastrichtuniversity.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door