Deelnemers interview over medicijngebruik

Onderzoekers van de Hogeschool Utrecht, zoeken deelnemers voor een interview over medicijngebruik door mensen met dementie. Met de informatie willen de onderzoekers een digitaal hulpmiddel ontwikkelen om mensen die veel medicijnen gebruiken te ondersteunen.

Wie kan deelnemen?

  • Mensen met (beginnende) Alzheimer die nog thuis wonen
    • Die tenminste 5 verschillende medicijnen tegelijk gebruiken
  • Mantelzorgers die helpen bij hun medicijngebruik

Als u wilt deelnemen is het handig als u veel gebruik maakt van het internet, omdat het hulpmiddel dat wordt ontwikkeld via een webpagina te bereiken is.

Doel van het onderzoek

Het dagelijks innemen van 5 of meer medicijnen is vaak lastig, zeker als sprake is van de ziekte van Alzheimer. De problemen, wensen en behoeftes rond medicijngebruik willen de onderzoekers in kaart brengen. Met die informatie willen ze een digitaal platform maken die mensen met dementie en hun naasten kan ondersteunen bij het gebruik van medicijnen.

Wat houdt het onderzoek in?

Op dinsdag 11 april 2017 is de kennismakingsbijeenkomst, waarbij alle deelnemers worden uitgenodigd om naar een locatie in Utrecht te komen. Deze bijeenkomst is van 10 tot 12 uur, met een aansluitende lunch. 
Bij deze bijeenkomst krijgt u een aantal vragen, wordt u verder geïnformeerd over het onderzoek en kunt u ook uw vragen stellen. Deelname aan deze bijeenkomst is optioneel.

Op deze dag of erna, wordt er samen met u en uw naaste een dag ingepland voor het houden van het interview voor het onderzoek. U kunt hierbij zelf aangeven waar u het liefst wil dat dit interview wordt afgenomen. Het interview duurt ongeveer 1 tot anderhalf uur.

Onkostenvergoeding

Uw reiskosten zullen worden vergoed en u krijgt een attentie voor deelname aan het onderzoek.

Meer informatie of meedoen?

Voor meer informatie of aanmelding voor het onderzoek kunt u contact opnemen met:

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door