Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Achtergrond

Tegenwoordig worden vaak touchscreen-apparaten gebruikt, zoals de I-pad of andere tablets. Er zijn veel applicaties (apps) op de markt met het doel mensen in hun dagelijks leven te ondersteunen en betekenisvolle activiteiten te bieden. Echter, soms is het moeilijk geschikte apps te vinden: met welke trefwoorden kunt u die vinden? Welke apps passen bij uw persoonlijke interesses? 
Saxion Hogeschool in Enschede heeft samen met VU medisch centrum in Amsterdam en Radboudumc in Nijmegen een oplossing voor dit probleem gezocht. Ze ontwikkelden een eenvoudig zoekprogramma genaamd FindMyApps om op een tablet te gebruiken. FindMyApps helpt apps te vinden voor dagelijkse bezigheden en betekenisvolle activiteiten, die aansluiten bij de behoeften, interesses en mogelijkheden van de gebruiker.

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. U en uw mantelzorger nemen twee maal deel aan een interview (max. 1 uur elk), bij aanvang van deelname aan het onderzoek en na drie maanden
  2. Uw mantelzorger krijgt bij aanvang een training over het gebruik van de tablet, zodat hij/zij u hierbij kan helpen
  3. U gebruikt de tablet gedurende drie maanden
  4. Wij vragen uw mantelzorger om maandelijks twee korte vragenlijstjes in te vullen over gebruikte vormen van gezondheidszorg, en de gebruikte apps in de afgelopen maand. Dit kost hooguit 20 minuten per maand.
  5. Als u heeft deelgenomen aan de controle groep, dan bieden wij u de mogelijkheid om na afloop van de eerste drie maanden alsnog drie maanden gebruik te maken van de tablet met FindMyApps.

Wie kan deelnemen?

Mensen met lichte cognitieve beperkingen of met beginnende dementie die thuis wonen en die een mantelzorger hebben die hen kan en wil ondersteunen bij het gebruik van de tablet. Voorwaarde is dat u bereid bent deel te nemen aan het evaluatieonderzoek naar FindMyApps.

Meer informatie

Contact

Wilt u meedoen aan het onderzoek of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op: