Deelnemers onderzoek ‘leerzaam computerspel’ (omg. Utrecht)

Gezocht deelnemers onderzoek

Alzheimer Nederland zoekt deelnemers om mee te denken over de ontwikkeling van een ‘serious game’ voor mantelzorgers en zorgprofessionals die voor mensen met alzheimer zorgen. Deze ‘serious game’ of leerzaam spel, moet hen helpen om beter om te gaan met de ziekte en zo overbelasting verminderen.

Deelnemers gezocht

Verleent u zorg voor iemand met alzheimer en wilt u meedenken over dit spel? En wilt u nadat de game is ontwikkelt, een van de eerste gebruikers zijn? Dan kunt u zich onderaan deze pagina aanmelden.

Doel van het onderzoek

Als een persoon met Alzheimer geheugen- en cognitieve problemen krijgt, dan kan dit een grote invloed hebben op de persoon zelf en de omgeving. Het overnemen van zorgtaken door een mantelzorger, maar ook de relatie met een naaste vormen een uitdaging. Soms kan dit overbelasting tot gevolg hebben. 

Het doel van de serious game is om door middel van een spel situaties na te bootsen die mantelzorgers en zorgprofessionals tegenkomen in de dagelijkse praktijk. Hierdoor kun je op een laagdrempelige manier leren hoe je het beste kunt omgaan met de situaties die je in de dagelijkse praktijk meemaakt.

Wie kan deelnemen?

  • Iedereen die voldoet aan de volgende voorwaarden:
    - U bent 18 jaar of ouder
    - U bent een mantelzorger* of zorgprofessional van iemand die de diagnose Alzheimer heeft gekregen
    - U bent bekend met het gebruik van een computer

* Een mantelzorger geeft hulp aan iemand met dementie. Een mantelzorger kan een echtgenoot, kind of ander familielid zijn of een vriend of bekende. Wat voor zorg of hoeveel zorg u verleent maakt voor deelname aan dit onderzoek niet uit.

Wat houdt het onderzoek in?

  • De onderzoeker komt bij u thuis voor een gesprek van ongeveer 2 uur. Tijdens dit gesprek vraagt de onderzoeker u om uw mening en ideeën.  
  • Het gesprek zal plaatsvinden bij u thuis (bij voorkeur in de omgeving van Utrecht), of een andere locatie naar uw keuze, in de maand juli
  • Bij een volgende evaluatie van de serious game zullen wij u vrijblijvend vragen om nog een keer uw mening te geven

Hoe doet u mee?

Wilt u meedoen aan het onderzoek schrijf u dan in door te klikken op dit contact formulier, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

Heeft u vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met een van de onderzoekers van Vilans*.

 

 

* Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksinstelling Vilans. Zij werken samen ConnectedCare, Alzheimer Nederland en organisaties uit Zwitserland, België en Roemenië aan de ontwikkeling van deze ‘serious game’

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door