Dementie: wat is het, wat zijn de gevolgen, hoe ga je er mee om?

Dementie: wat is het, wat zijn de gevolgen, hoe ga je er mee om?

Dementie: wat is het, wat zijn de gevolgen, hoe ga je er mee om?

Alzheimer Nederland, afdeling West Brabant, houdt op donderdagavond 17 november a.s. een themabijeenkomst over dementie. De bijeenkomst vindt plaats in Roosendaal en is bedoeld voor besturen van verenigingen en ondernemersorganisaties.

Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over dementie en worden handvatten aangereikt over hoe te handelen als dementie zich voordoet. Opdat mensen die door dementie zijn getroffen zo lang en goed als mogelijk is in verenigingsverband kunnen blijven functioneren. Ook ondernemers/winkeliers kunnen in de dagelijkse praktijk met dementie worden geconfronteerd. Hoe constateer je dat dementie aan de orde is en hoe benader je een persoon die aan dementie lijdt?

Let op: De aanmeldingstermijn voor deze bijeenkomst is reeds verstreken. Wilt u toch graag aanwezig zijn? Stuur uw verzoek naar: advos@alzheimerwb.nl.

 

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in Parrotia. Parrotia is bereikbaar via “De Huiskamer” aan de Oude Markt 54h in Roosendaal.

Aanvang

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Bereikbaarheid locatie en parkeergelegenheid

Er is voldoende (gratis) parkeerruimte op het parkeerterrein ‘Emile van Loonpark’ dat dicht bij Parrotia ligt. De toegang tot dit parkeerterrein is tussen de huisnummers 9 en 15 in de Vughtstraat en bevindt zich aan de noordoost kant van het terrein. Om Parrotia te bereiken verlaat u het parkeerterrein aan de zuidwest zijde van het terrein en loopt u richting park. Vervolgens linksaf bij kiosk, waarna onderdoorgang en aan het eind van de onderdoorgang de toegangsdeur van “De Huiskamer” direct rechts om de hoek. De Oude Markt is een autovrij gebied. 

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte.  Ook binnen de gemeente Roosendaal is dementie een wezenlijk probleem. Momenteel lijden ruim 1300 mensen aan dementie. In 2020 zijn dat er méér dan 1500 en in 2030 zal het aantal mensen met dementie zijn gestegen tot meer dan 2000. Als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Op deze wijze dragen we er aan bij dat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.

Alzheimer Nederland, afdeling West Brabant. Postbus 3060, 4700 GB Roosendaal, 0165 542 969.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door