Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Vandaag van start

Iedere twee jaar houdt Alzheimer Nederland in samenwerking met Nivel, het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, de Dementiemonitor Mantelzorg. Ook dit jaar willen we door middel van een uitgebreide vragenlijst een beeld krijgen van zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De afname vindt grotendeels online plaats, al zijn er ook papieren vragenlijsten beschikbaar.

Mensen met dementie

De 8ste keer dat de Dementiemonitor wordt gehouden kent een primeur. Voor het eerst krijgen namelijk niet alleen mantelzorgers, maar óók mensen met dementie de mogelijkheid een vragenlijst in te vullen. Deze is de afgelopen maanden speciaal voor hen ontwikkeld door het Nivel en Alzheimer Nederland.

Analyse en rapportage

Na de afnameperiode worden de resultaten geanalyseerd door het Nivel en zal een uitgebreide rapportage worden opgesteld. Ook komen op deelonderwerpen infographics en factsheets beschikbaar. Op die manier kunnen we de kennis over hoe mantelzorgers en mensen met dementie zorg en ondersteuning ervaren op een nog makkelijkere manier toegankelijk maken.

Meer informatie

Voor vragen over de Dementiemonitor Mantelzorg 2022 kunt u contact opnemen met Aron Woonink via [email protected].