Denk en praat mee over de website dementie.nl

Dementie.nl is een website voor iedereen die te maken heeft met dementie. Of je nu mantelzorger bent of zelf dementie hebt. Op het platform vind je onder andere tips, informatie en mogelijke activiteiten. We willen graag weten of de informatie over activiteiten goed aansluit bij de behoeften van de gebruikers en waar nog verbetering mogelijk is. Daarvoor organiseren we op 13 en 21 juni groepsgesprekken met mensen die hun ervaringen, wensen en behoeften willen delen. Wil jij meedenken en ons helpen om dementie.nl te verbeteren?

Wie kan er meedoen aan het groepsgesprek?

Het groepsgesprek is voor volwassenen vanaf 18 jaar die mantelzorger zijn van een persoon met dementie die zelfstandig-, thuis, of in een verpleeghuis woont. Het gaat om partners, (schoon/stief)kinderen, (schoon/stief)familie, vrienden, kennissen, buren of andere mensen die op vrijwillige basis hulp bieden aan een persoon met dementie.

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit een groepsgesprek op 13 of 21 juni. Voorafgaand aan het gesprek ontvang je informatie hoe je je hierop kunt voorbereiden. Er wordt namelijk verwacht dat je een paar pagina’s van de website dementie.nl van tevoren bekijkt. Tijdens het groepsgesprek worden vragen gesteld over de behoeften aan informatie over het ondernemen van activiteiten met naasten met dementie en over het gebruik van de website dementie.nl

Waar vindt het onderzoek plaats?

We gaan op zoek naar een locatie zo dicht mogelijk in de buurt van de deelnemers. De deelnemers krijgen de gemaakte reiskosten op basis van openbaar vervoer (achteraf) vergoed. Als reizen een belemmering is voor deelname, zullen we bekijken of we een digitaal groepsgesprek kunnen organiseren.

Aanmelden en contact

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Ilse Heijne via e-mail e.heijne@radboudumc.nl of via telefoonnummer 024-3618181, waarbij wordt doorverbonden met Ilse. Bij je aanmelding kun je je voorkeur doorgeven voor een middag (13 of 21 juni) en voor een locatie of digitale bijeenkomst.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door