Mantelzorgers gezocht: interview voor online spel

De onderzoeksgroep van Dr. Wiep Scheper van de Vrij Universiteit Amsterdam wil de resultaten van onderzoek over alzheimer makkelijk én leuk uitleggen aan het brede publiek. Hiervoor gaan ze samen met een kunstenares een online spel ontwikkelen. Ook hopen ze met het spel te zorgen voor aandacht, begrip en acceptatie voor mantelzorgers. De onderzoekers willen daarom graag de ervaringen van de mantelzorgers en mensen met alzheimer in het spel verwerken. Wil jij de onderzoekers helpen en je ervaringen met de ziekte van Alzheimer delen voor een online spel?  

Wie kan meedoen?

Mantelzorgers van mensen met de ziekte van Alzheimer. Eventueel kan de persoon met alzheimer samen met de mantelzorger meedoen, maar dat is geen vereiste.

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit een interview. Het interview vindt online plaats via Zoom en zal ongeveer 30 minuten duren. De insteek is om een open gesprek te voeren en het zal dus absoluut geen vragenvuur zijn. Vragen zullen gaan over het dagelijks leven, de leuke en minder leuke dingen. Ook kunnen er van tevoren wat voorbeeldvragen worden doorgestuurd. Onderwerpen die liever niet besproken willen worden, kunnen worden doorgegeven. Daarnaast mag het interview ook anoniem plaatsvinden, waarbij alleen het directe team op de hoogte is.\

Contact

Geïnteresseerd, vragen of kent u misschien iemand die mee zou willen werken? U kunt Jikke Wagendorp en Ploon de Potter bereiken op de volgende email adressen: p.v.de.potter@student.vu.nl of j.j.wagendorp@student.vu.nl. Zij zullen de interviews afnemen.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door