Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Iedere afdeling gaf een eigen draai aan het thema. Zo werden in Flevoland ruim 950 mensen met dementie en mantelzorgers door de lokale afdeling getrakteerd op een verzorgde dag naar de Floriade. Het thema inspireerde de vrijwilligers van het Alzheimer Café Overbetuwe om een mooie fietstocht te organiseren en de afdeling Utrecht organiseerde een feestelijke middag in het Griftpark.

Toegankelijke activiteiten

Bij alle activiteiten waren veel mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van Alzheimer Nederland en andere belangstellenden aanwezig. Wanneer je dementie hebt, of zorgt voor iemand met dementie, is een gezamenlijke activiteit niet vanzelfsprekend. Terwijl het juist zo belangrijk is om dingen te blijven ondernemen en onder de mensen te komen. De vrijwilligers van Alzheimer Nederland hebben zich ingezet om toegankelijke activiteiten te organiseren. Bij sommige activiteiten werd er zelfs voor vervoer gezorgd, zodat ook mensen met dementie er bij konden zijn.

Bijzondere nummers voor Wereld Alzheimer Dag

Op tv was aandacht voor de speciale liedjes die op Wereld Alzheimer Dag uitkwamen. Zangeres Fay Claassen was te zien bij Koffietijd. Zij bracht samen met het Residentie Orkest de nieuwe single Schilderij van de Liefde uit. Een eerbetoon aan haar vader die dementie heeft. Zangeres Juliet zong in Tijd voor Max haar nieuwe nummer ‘Iets Dat Je Nooit Vergeet’.