Eerste online vrijwilligersdag groot succes

Alzheimer Nederland organiseert tweejaarlijks een Vrijwilligersdag om haar vrijwilligers extra te bedanken voor hun inzet. Dit jaar was de Vrijwilligersdag anders dan anders, vanwege de coronamaatregelen. Geen fysiek evenement, maar een online bijeenkomst. Er is keihard gewerkt om dit in korte tijd te realiseren. Met succes: het eerste online vrijwilligersevenement had vandaag maar liefst 600 deelnemers.

Vanuit de studio in Hilversum trapte directeur Gerjoke Wilmink samen met vrijwilliger Bertien Houwing (voorzitter afdeling Amersfoort) de dag af. Ze gingen in gesprek over de impact van corona op mensen met dementie, hoe vrijwilligers met de maatregelen omgaan en welke mooie acties tot stand zijn gekomen in de afgelopen periode. Gerjoke: “Alles gaat online in deze tijd, nu zelfs onze vrijwilligersdag. Zo massaal als deze uitzending, dat is voor Alzheimer Nederland een primeur. Fijn dat er zoveel mensen bij zijn.” Wat hebben we de afgelopen weken allemaal gedaan om tóch dichtbij te kunnen zijn bij mensen met dementie? Heel veel mooie dingen, is de conclusie. Een van de vele voorbeelden zijn de online Alzheimer Cafés die zijn georganiseerd door vrijwilligers. Gerjoke Wilmink: “Ik ben ongelofelijk trots op de medewerkers en de vrijwilligers van Alzheimer Nederland, we doen dit namelijk echt samen! Jullie verdienen allemaal een vergeet-mij-niet-lintje”.

Alles gaat online in deze tijd, nu zelfs onze vrijwilligersdag. Fijn dat er zoveel mensen bij zijn.
 

Bijzonder programma met speciale gasten

De vrijwilligers werden op een bijzonder programma getrakteerd, , met speciale gasten als prof. dr. Wiesje van der Flier, Hugo Borst, Adelheid Roossen en Teun Toebes. Prof. dr. Wiesje van der Flier nam ons mee in de hoopvolle resultaten van wetenschappelijk onderzoek. “We kunnen alzheimer nog niet genezen, maar er zijn wel lichtpuntjes.” Vervolgens startte De grote dementiequiz, waar vrijwilligers hun kennis over dementie konden testen. Teun Toebes ging samen met Sam van den Berg (vrijwilliger) in op de vraag: ‘Hoe maak je digitale geluksmomentjes voor mensen met dementie?’ Tot slot zagen we Hugo Borst en Adelheid Roossen. Ze vertelden over de nieuwe tv-serie ‘Thuis op Zuid’ waarin zij onderzoeken hoe het mensen met dementie vergaat  in de Afrikaanderwijk in Rotterdam.
 

Wil je je ook inzetten als vrijwilliger?

Wil jij je ook inzetten voor mensen met dementie en hun familie? Dat kan op heel veel verschillende manieren.

Bekijk hier de mogelijkheden

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door