Erasmusbrug kleurt blauw voor Wereld Alzheimer Dag

Vrijdagavond 21 september kleurt de Rotterdamse Erasmusbrug blauw, de kleur van het vergeet-mij-nietje. Aanleiding voor de blauwe verlichting is Wereld Alzheimer Dag, de dag waarop inmiddels al 25 jaar aandacht wordt gevraagd voor dementie. Aandacht die hard nodig is, want het aantal mensen met dementie neemt nog steeds toe.

In het kader van Wereld Alzheimer Dag vinden allerlei activiteiten plaats door het hele land. Uiteraard ook in Rotterdam, de gemeente met het hoogste aantal mensen met dementie in Nederland. 
> Bekijk de activiteiten in uw regio

 

Muzikale ontmoetingen

Het thema is dit jaar ‘muzikale ontmoetingen’. Muziek kan een belangrijke invloed hebben op het leven van mensen met dementie. Als iemand door zijn/haar ziekte bijvoorbeeld niet meer goed kan praten kan hij/zij soms nog wel feilloos liedteksten meezingen. Daarnaast kan muziek mensen met dementie rust geven, activeren of vrolijk maken. Ook roept muziek vaak herinneringen op bij mensen met dementie.
 

Activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag

Informatie over de diverse activiteiten in de regio Rotterdam en andere plaatsen vindt u op de speciale Wereld Alzheimer Dag 2018 pagina.
 

Meer lezen

 

Foto: gemeente Rotterdam

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door