Fiets mee met 2bike4alzheimer, samen herinneringen maken is goud waard

2bike4alzheimer

Niets is zo mooi als het maken van herinneringen. Zeker als je dat samen doet mét een gezamenlijk doel. Fiets op 18 september in Amersfoort mee voor een toekomst zonder dementie, samen met vrienden, familie of collega’s. Door je te laten sponsoren, zamel je geld in voor méér onderzoek naar deze hersenziekte en worden jouw herinneringen goud waard.

Zaterdag 18 september Amersfoort

Alzheimer Nederland organiseert op zaterdag 18 september 2bike4alzheimer. Dit jaar zijn er meerdere ritten van verschillende afstanden uitgestippeld, 160 km, 120 km, 80 km en 40 km, zodat iedereen mee kan doen. Of je nou een gelegenheidsfietser bent of een doorgewinterde wielerfanaat. En door alle onvergetelijke momenten onderweg zul je je deze rit zeker blijven herinneren. Start en finish vinden plaats rond het gezellige centrum van Amersfoort.

Laat je sponsoren en zamel geld in voor Alzheimer Nederland

Spring met je oma, je opa, je kinderen, je beste vriend of vriendin, de buurman of je teamgenoten op de fiets. En laat je sponsoren door iedereen die je kent. Vrienden, familie en collega’s. Zo help je mee om het streefbedrag van € 200.000 op te halen. Dat bedrag is hard nodig, want het aantal mensen dat met dementie te maken krijgt, stijgt elk jaar.

In Nederland hebben 290.000 mensen de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. De verwachting is dat dit aantal in 2040 opgelopen zal zijn tot meer dan een half miljoen. Er is dus veel onderzoek nodig om betere inzichten te krijgen in de oorzaak, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Met de opbrengst van 2bike4alzheimer kan Alzheimer Nederland dit onderzoek financieren. Zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie.

Meld je nu aan en fiets mee 

Meer informatie

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door