Gezocht gezonde mannen onderzoek naar slaap

Onderzoek naar slaap

Binnen het Radboudumc op de afdeling Geriatrie doen wij onderzoek naar het effect van langdurig onregelmatige slaap op cognitieve functies. Recente studies hebben aangetoond dat verstoorde slaap mogelijk één van de risicofactoren is voor het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer. Bij de CRUISE studie (Cognitions Relationship to Unfrequented and Irregular Sleep Events) willen we het effect van gestoorde slaap op cognitief functioneren onderzoeken. Dit doen we om te kijken of langdurig slecht slapen van invloed is op het achteruitgaan van het geheugen en het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag een steentje bijdragen aan het Alzheimer onderzoek dat wij binnen het Radboudumc uitvoeren.

Doelgroep

Wij zoeken gezonde mannen, jonger dan 50 jaar, met normale slaap die geen medicatie gebruiken, een normaal gewicht hebben (BMI 18-30kg/m2 ) en minimaal een HBO opleiding hebben afgerond.

Deelname aan het onderzoek

Wij vragen vrijwilligers om eenmalig naar het Radboudumc (te Nijmegen) te komen. We nemen enkele vragenlijsten af (over medische achtergrond, kwaliteit van leven, stemming en slaap). Vervolgens wordt een neuropsychologische testbatterij afgenomen. Het gaat in totaal om 6 tests om uw concentratie, reactie snelheid, geheugen en denkvermogen te meten. De hele afspraak duurt in totaal ongeveer 2 uur.

Meer informatie & aanmelden

Heeft u belangstelling of wilt u aanvullende informatie? Neem per e-mail contact op met Jana Thomas en vraag naar de CRUISE studie.

E-mailadres: Jana.Thomas@radboudumc.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door