Gezocht voor onderzoek: 90+ ers

Dementie is een veel voorkomende aandoening op hoge leeftijd: ongeveer 4 op de 10 mensen van 90 jaar en ouder heeft dementie. Omdat veel onderzoeken zich richten op jongere mensen met dementie, is het nog grotendeels onbekend welke factoren beschermen tegen het krijgen van dementie bij mensen van 90 jaar en ouder.

Wie kan deelnemen?

Mannen en vrouwen van 90 jaar en ouder, met of zonder dementie.
 

Wat houdt het onderzoek in?

Voor dit onderzoek komen wij twee keer bij de deelnemer thuis. Het eerste bezoek bestaat uit een gesprek met een arts en een lichamelijk onderzoek. Het tweede bezoek bestaat uit een onderzoek naar geheugen, leervermogen en taalgebruik. Daarnaast vragen wij de deelnemer één of twee keer naar het VUmc te komen, waarbij het vervoer door ons wordt geregeld. Op het VUmc vinden verschillende onderzoeken plaats, waaronder een MRI-scan, een PET-scan voor het afbeelden van het Alzheimer eiwit, bloedafname, echo van de halsvaten en een lichamelijk onderzoek.

Vergoeding

Voor uw bezoek aan het VUmc wordt vervoer geregeld middels een taxi. Tevens krijgt u voor deelname aan deze studie een vergoeding van €125 in de vorm van VVV-bonnen.

Meedoen of meer informatie?

U kunt altijd contact opnemen met de onderzoekers in het VUmc Alzheimercentrum:

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door