Gezonde deelnemers MRI studie naar dementie gezocht

Gezocht: gezonde deelnemers voor MRI studie

De ziekte van Alzheimer wordt veroorzaakt door allerlei veranderingen die optreden in de hersenen. Deze veranderingen vinden plaats tientallen jaren voordat de eerste symptomen zichtbaar zijn. Hierdoor is het moeilijk voor de wetenschap en de geneeskunde om de ziekte op tijd te detecteren en behandelen. Binnen onze onderzoeksgroep willen we op zoek gaan naar de eerste veranderingen in de hersenen en deze veranderingen relateren aan stress en levensstijl.

Het Alzheimer Centrum Limburg is nu op zoek naar mensen die graag een steentje bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en onze zoektocht naar het begrijpen van de eerste hersenveranderingen van de ziekte van Alzheimer.

Het doel van het onderzoek

Het doel van het onderzoek is om beter inzicht te krijgen in vroege  hersenveranderingen die mogelijk gerelateerd zijn aan de ziekte van Alzheimer. Daarnaast willen we kijken naar de rol van stress. Hiertoe combineren we denktesten, speeksel-en bloedafname en beeldvormingsmethoden (MRI).

Wie kunnen er meedoen?

Voor deelname zoeken wij rechtshandige, gezonde mannen/vrouwen tussen de 30-95 jaar oud, die woonachtig zijn in de provincie Limburg.

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit twee dagen en duurt ongeveer drie uur per dag. Na het onderzoek zullen de deelnemers gevraagd worden om gedurende drie jaar, één keer per jaar drie uur deel te nemen aan een vervolgonderzoek.

  • Dag 1: Afname van denktesten en afname van bloed en speeksel.
  • Dag 2: De hogeveldsterkte MRI scanner zal een hersenscan maken.
  • Vervolgdagen: opvolging van denktesten waaronder ook geheugentaken.

Wat is de vergoeding voor deelname?

Een vergoeding van €40 + reiskostenvergoeding
Voor deelname aan de vervolgonderzoeken ontvangt u €15 voor elke vervolgdag + reiskostenvergoeding.

Informatie of aanmelden?

Voor meer informatie en eventuele aanmelding kunt u zich melden bij: STRAIN-Study@maastrichtuniversity.nl

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door