Heeft u zich al aangemeld als dementievriendelijk?

Samendementievriendelijk.nl

Sinds de lancering van de campagne 'Samen dementievriendelijk' door staatssecretaris Van Rijn hebben zich inmiddels 2.500 mensen aangemeld op www.samendementievriendelijk.nl.  

Aanmelden
Bent u dementievriendelijk of wilt u het worden? Meldt u zich dan aan op www.samendementievriendelijk.nl. Na aanmelding ontvangt u een mail. Daarmee krijgt u toegang tot de online training 'GOED omgaan met dementie'. In deze training doorloopt u vier situaties waarin iemand met dementie uw hulp goed kan gebruiken. Afhankelijk van uw reactie wordt de situatie beter, slechter of blijft hij gelijk.

Bewustwording
Met de campagne 'Samen dementievriendelijk' willen initiatiefnemers PGGM en Alzheimer Nederland de komende vijf jaar één miljoen Nederlanders bewust maken van dementie. Het doel is dat een derde daarvan dementie niet alleen weet te herkennen, maar vervolgens ook in actie komt. Door iets te betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. 

Meer informatie?
Op de website www.samendementievriendelijk.nl leest u meer over wat u kunt doen in uw buurt, voor mantelzorgers of in uw bedrijf.

Via de volgende link leest u meer over de lancering van Samen Dementievriendelijk: Van Rijn: "Iedereen kan dementievriendelijk worden".

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door