Henk van Pagée deelt Denkbeeldprijs Dementie 2017 uit aan PieterBrueghelHuis

Donderdag 9 november reikte Henk van Pagée, gediagnosticeerd met dementie, de Denkbeeldprijs uit tijdens het jaarlijkse Nursing congres in Ede. Henk maakte voor een volle zaal deelnemers gelijk al zijn punt aan het begin van zijn toespraak. “Hoeveel mensen met dementie zitten er in de zaal? Wilt u uw hand opsteken?” Er ging geen een hand omhoog. “Dat bedoel ik. Er wordt nog te veel over mensen met dementie gesproken in plaats van mét hen. Dat is het probleem dat maatschappelijk speelt. Het zit nog steeds in de taboesfeer. Daar mag best eens wat meer over nagedacht worden”.

Henk reikte de prijs uit aan het PieterBrueghelHuis in Veghel. Dit inloop- en ontmoetingscentrum heeft in mei 2017 zijn deuren geopend en is een veilige plek voor mensen met een chronische aandoening. De filosofie is dat mensen geluk komen brengen en geluk komen halen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals wandelen, koken, yoga en dans. Er is een creatieve werkplaats en een mantelzorgondersteuningsgroep. Er kan gewoon binnen worden gelopen voor een kopje koffie en een praatje. Het huis staat daarmee midden in de samenleving en uitwisseling wordt bevorderd. Henk sprak zijn waardering uit over dit project. De drie dingen die er voor hem uitspringen en waarom de prijs zo verdiend is, zijn 1. Bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming over mensen met dementie 2. Er wordt gebruik gemaakt van de eigen kracht en denkbeelden van mensen met dementie en 3. aandacht voor geluk.

Denkbeeldprijs Dementie

De Denkbeeldprijs Dementie 2017 wordt beschikbaar gesteld door het bestuur van de Stichting Denkbeeld met een fonds dat gevormd wordt door de voormalige Vereniging voor Psychogeriatrie (VPG) en Stichting Wonen met dementie. De prijs is bedoeld om goede ideeën te helpen verwezenlijken op dit vlak.

Meer lezen?

Henk van Pagée en echtgenote ontvangen lintje

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door