Jan Dulles, Karin Bloemen en Pernille la Lau delen hun mooiste herinnering van 2021

Herinneringen verzamelen in de Herinneringen Kerstbal


2021 was voor de meesten van ons een roerig jaar. Staan we ook wel voldoende stil bij de mooie momenten die het jaar ons persoonlijk bracht? Vandaag introduceert Alzheimer Nederland de Herinneringen Kerstbal, omdat zij als geen ander weet hoe belangrijk het is om herinneringen te koesteren. Deel je herinneringen met elkaar en schrijf ze op de bijgeleverde briefjes, die je opgerold in de glazen kerstbal doet. Samen creëer je zo een unieke  kerstbal met de mooiste herinneringen van het afgelopen jaar. Voorzien van jaartal hang je deze in de kerstboom, om volgend jaar kerst de herinneringen met elkaar te kunnen herbeleven. Alzheimer Nederland hoopt hiermee een nieuwe kersttraditie in Nederland te starten. 

Karin Bloemen, Jan Dulles en Pernille la Lau ondersteunen de actie en delen hun mooiste herinneringen aan 2021. Alle drie kennen zij de impact van dementie en het verdriet om een dierbare die de herinneringen die je samen deelt langzaam kwijt raakt. De vader van Jan Dulles overleed begin dit jaar aan dementie. Jan Dulles: “Het was ontzettend heftig om mijn vader te verliezen aan dementie. Sowieso was het voor mij een bewogen jaar met heftige dieptepunten en gelukkig ook weer hoogtepunten zo aan het einde van dit jaar. Deze herinneringen koester ik. Het is mooi om samen herinneringen op te halen met mijn gezin en ze vervolgens vast te leggen in de Herinneringen Kerstbal."

Zangeres MEAU zingt ‘Samen zijn’


In de campagne die deze dagen op televisie te zien is, zien we hoe een familie aan de kersttafel herinneringen ophaalt. Het lied wordt gezongen door zangeres MEAU die op dit moment doorbreekt in Nederland. Zij zingt haar versie van het bekende nummer ‘Samen Zijn’ van Willeke Alberti. MEAU heeft helaas zelf ook een link met dementie. "Ik vond het erg bijzonder om dit nummer te zingen en ik hoop dat iedereen ondanks de maatregelen tijdens de feestdagen ‘samen’ kan zijn. Laten we elkaar wat extra liefde geven en mooie herinneringen maken!" aldus MEAU. 

Of we deze kerst ook echt samen kunnen vieren weten we nog niet. Maar met elkaar of in gedachten bij elkaar, de Herinneringen Kerstbal zorgt altijd voor een verbindend moment. 

De Herinneringen Kerstbal is voor € 7,95 verkrijgbaar via www.alzheimer-nederland.nl en Karwei. Van iedere kerstbal gaat € 3,50 naar Alzheimer Nederland, deze opbrengst gaat naar wetenschappelijk dementie onderzoek. 

Bekijk hier de persoonlijke video's van Jan Dulles en Karin Bloemen

Bestel de Herinneringen Kerstbal online

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door