Het Dementie Congres 24 maart 2017

Met de toenemende vergrijzing wordt dementie volksziekte nummer 1. Het goed kunnen omgaan met dementie wordt hierdoor steeds belangrijker. Daarom vindt op 24 maart 2017 Het Dementie Congres plaats in de Reehorst in Ede. Dit congres is bedoeld voor zorgprofessionals. In het programma wordt ingezoomd op situaties die voorkomen in de dagelijkse praktijk. 

Waar u ook werkzaam bent, u heeft te maken met patiënten met dementie. En zo ook met moeilijke situaties en probleemgedrag. Tijdens dit congres wordt ingezoomd op juist die situaties waar u als zorgprofessional in de dagelijkse praktijk mee te maken heeft. En de achterliggende redenen van gedrag komen uiteraard ook aan de orde. Zo krijgt u inzicht in het demente brein en leert u aansluiten bij de mogelijkheden van mensen met dementie.

Programma

Tijdens Het Dementie Congres 2017 gaan dementie experts in op vraagstukken uit de dagelijkse praktijk en krijgt u concrete handvatten om betere dementiezorg te kunnen bieden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inzicht in het brein
  • Omgaan met mantelzorgers
  • In gesprek gaan met mensen met dementie
  • Kijken door de ogen van mensen met dementie
  • Dementie en palliatieve zorg

Interesse?

Ga dan voor meer informatie over het programma naar nursingcongressen.nl en meld u aan!

Meld u aan  

Muziek en dementie

Zangeres Kim Erkens vertelt tijdens Het Dementie Congres over haar bijzondere ervaringen over wat muziek doet bij mensen met dementie. Zij bezoekt mensen met dementie en zingt één op één een liedje met een speciale waarde voor diegene. Dat muziek een bijzondere uitwerking heeft op mensen met dementie, willen we graag laten zien. Daarom delen we via Dementie.nl elke maand een Vergeet-mij-liedje.

Bekijk de muzikale ontmoetingen

 

Visie op dementiezorg

Passende zorg en begeleiding voor mensen met dementie en hun naasten. Dat is waar Alzheimer Nederland voor staat. Onze visie op goede dementiezorg realiseren we samen met zorg- en patiëntenorganisaties, gemeenten en het ministerie van VWS.

Lees meer over dementiezorg

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door