Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Naessens werd geselecteerd uit maar liefst 23 inzendingen. De samenvattingen van de vijf beste kandidaten werden voorgelegd aan een panel van mantelzorgers en redacteuren. Hierbij werd gelet op taalgebruik, stijl en begrijpelijkheid van de teksten. Naessens werd bijna unaniem uitgeroepen tot de winnaar. Een geweldige prestatie, want haar medekandidaten kregen gemiddeld een 8 van de jury. Dat waren Irene Heger, Margreet Koopman, Boyd Kenkhuis en Yuan Feng. Onder aan de pagina kunt u de inzendingen van alle kandidaten lezen.

Blij verrast

‘Ik vind het heel leuk dat ik heb gewonnen, maar had het echt niet verwacht. Schrijven kost mij veel meer energie dan onderzoek doen in het lab. Ik vond het heel lastig om mijn onderzoek begrijpelijk uit te leggen, daarvoor heb ik nog wat hulp van mijn tante ingeschakeld. Zij heeft mijn samenvatting doorgelezen en vond de tekst heel duidelijk. Toen heb ik deze ingediend voor de Proefschriftprijs. Echt een verrassing dat de jury ook zo positief is over mijn samenvatting.’

Prijzengeld voor loopbaanontwikkeling

Met de proefschriftprijs wint Naessens een bokaal en 2.500 euro voor loopbaanontwikkeling. ‘Ik weet nog niet precies welke training of workshop ik hiermee wil volgen, maar het komt hoe dan ook goed van pas.’ Daarnaast krijgen de vijf finalisten een communicatietraining en gaat Naessens haar onderzoek presenteren op de jaarlijkse donateursbijeenkomst van Alzheimer Nederland.

Proefschriftprijs voor talentontwikkeling van onderzoekers

Dit is het eerste jaar dat Alzheimer Nederland de Proefschriftprijs uitreikt. De prijs is onderdeel van het talentprogramma van Alzheimer Nederland, waarmee we het aantal en de kwaliteit van dementieonderzoekers in Nederland willen vergroten. Erkenning voor eerder werk kan jonge onderzoekers helpen bij het verkrijgen van een vervolgsubsidie. De proefschriftprijs is één van de manieren waarop Alzheimer Nederland jonge onderzoekers erkenning wil geven voor hun werk.