Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Na het grote succes dit jaar organiseert Alzheimer Nederland in 2024 opnieuw het Herinneringen Top 50 Concert want Alzheimer Nederland weet hoe kostbaar herinneringen zijn. Een avond vol verbinding, met de mooiste Nederlandstalige liedjes. En uniek, want het publiek bepaalt het muzikale programma van de avond door op herinneringentop50.nl een stem uit te brengen. Tijdens het concert wordt bekendgemaakt waar Nederland de meest bijzondere muziekherinneringen aan heeft. Stemmen kan op www.herinneringentop50.nl. Live telt het publiek die avond af naar de nummer 1 van de Herinneringen Top 50. 

Artiesten

De nummers worden gezongen door bekende Nederlandse artiesten uit de wereld van kleinkunst en pop. Deze nieuwe idolen en gevierde namen staan met elkaar symbool voor de diversiteit en rijkdom van het Nederlandse lied. Een unieke belevenis voor iedereen. Naast Waylon, Brigitte Kaandorp en Numidia zullen ook Jim Bakkum, Willeke Alberti, André Hazes, Douwe Bob, Jamai, Richard Groenendijk, Kris Kross Amsterdam, Bibi en accordeonist Carel Kraayenhof zich belangeloos inzetten voor deze onvergetelijke avond. Met Johnny de Mol als gastheer. Bovendien kan het publiek genieten van indrukwekkende, mooie verrassingsoptredens. In bijzondere combinaties brengen ze uw mooiste herinneringen op het podium tot leven en zo creëren we ter plekke weer nieuwe herinneringen. 

16 december Herinneringen Top 50 Concert 2023 op tv bij SBS6


Dit jaar vond het eerste Herinneringen Top 50 Concert plaats. Een registratie hiervan is te zien op zaterdag 16 december bij SBS6. Een reeks buitengewone artiesten zingt de Nederlandse liedjes waaraan het publiek zulke mooie herinneringen heeft. Eerder dit jaar was dit concert live te zien in de Ziggo Dome, nu is het voor iedereen te zien op tv op 16 december om 21.30 uur op SBS6.

Alzheimer Nederland

Het Herinneringen Top 50 Concert wordt voor en door Alzheimer Nederland georganiseerd. Alzheimer Nederland weet hoe waardevol herinneringen zijn. Hoe belangrijk het is deze te koesteren, het is immers niet vanzelfsprekend dat herinneringen voor altijd bij je blijven. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt dementie en muziek is de ultieme manier om herinneringen opnieuw te beleven. Dit concert is voor iedereen, jong en oud, om samen te genieten van al die mooie liedjes die Nederland rijk is. 
De artiesten werken belangeloos mee aan dit concert. Met het concert vestigt Alzheimer Nederland de aandacht op de waarde van herinneringen op een manier die mensen verbindt: met muziek.  De opbrengst van het concert gaat naar wetenschappelijk onderzoek voor een toekomst zonder dementie.