Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Gerjoke Wilmink: ‘Dankzij onze vrijwilligers is er altijd hulp in de buurt voor mensen met dementie én hun mantelzorgers. Geweldig dat hun belangrijke werk en belangeloze inzet gezien wordt. Alzheimer Nederland feliciteert alle vrijwilligers met deze prachtige koninklijke onderscheiding!”

Vrijwilligerswerk

Zo’n 3600 vrijwilligers en 22.000 collectanten van Alzheimer Nederland zetten zich door het hele land met hart en ziel in om zo mensen met dementie en hun naasten te helpen. Van belangenbehartiger tot collecteorganisator en van gespreksleider tot voorlichter. Het vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde.

Een greep uit de vrijwilligers die onder meer door hun vrijwilligerswerk voor Alzheimer Nederland dit jaar de onderscheiding ontvingen:

  • Agnes Puyn, Den Bosch. In 2006 richtte Agnes de regionale afdeling ‘s-Hertogenbosch-Bommelerwaard van Alzheimer Nederland op en is sinds die tijd penningmeester. Later verzorgde zij ook de communicatie en was ze vice-voorzitter. Ze stond mede aan de wieg van twee Alzheimer Cafés. En was aanspreekpunt en ontwikkelde ze beleidsstukken voor gemeenten, verzekeraars en aanbieders van zorg en welzijn. Agnes maakte zich bovendien sterk voor de op- en inrichting van een logeerhuis voor mensen met dementie.
  • Nel Teeuwisse,  Schagen. Nel heeft zich sinds 2006 ingezet voor de afdeling en is een betrokken vrijwilliger. Inmiddels maakt zij geen deel meer uit van het bestuur, maar is ze nog steeds actief binnen de lotgenotengroepen en het Alzheimer Café Schagen en het reizend Alzheimer Café Hollands Kroon.
  • Bert van Dijkhuizen, Hoorn.
  • Liesbeth Rijk, Texel. Liesbeth zet zich al sinds 2004 in als medewerker en vrijwilliger bij verschillende organisaties op Texel op het gebied van gezondheid en maatschappij. In 2007 nam zij het initiatief voor Alzheimercafé Texel.
  • Ger Loeffen, Beuningen. Bij talloze maatschappelijke projecten in Beuningen is Ger Loeffen betrokken. Hij is onder meer actief als vrijwilliger van het Alzheimer Café Beuningen en coördinator en gespreksleider.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en mantelzorgers? Bekijk welke mogelijkheden en er zijn en meld je aan als vrijwilliger.