Ga direct naar de contentGa direct naar de content
“We hebben een hele bijzondere vrijwilligersorganisatie. Zij maken écht het verschil voor mensen met dementie en mantelzorgers. Geweldig dat zij deze erkenning krijgen.”

— Gerjoke Wilmink, directie Alzheimer Nederland

Gerjoke Wilmink

De volgende vrijwilligers ontvingen een welverdiende Koninklijke onderscheiding:  

Jan Sier was tot voor kort afdelingsvoorzitter in Flevoland. Hij werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor zijn niet aflatende inzet in de afgelopen jaren voor mensen met dementie. Jan deed dit op lokaal niveau bij het Alzheimer Trefpunt Lelystad, als voorzitter van de afdeling en als belangenbehartiger voor mensen met dementie en hun mantelzorgers bij gemeentes en instellingen, o.a. via het Dementienetwerk en de Flevolandse Patiëntenfederatie. 

Annie Joosse van Afdeling Zeeland werd op vrijdag 21 april al verrast met een koninklijke onderscheiding wegens haar jarenlange inzet voor mensen met dementie en hun naasten. Het bestuur van Afdeling Zeeland bezorgde Annie op deze wijze een onvergetelijk afscheid van datzelfde bestuur. Annie Joosse was betrokken bij het opzetten van de alzheimercafés in Zeeland.  

Grietje Albada is actief bestuurslid van afdeling Friesland. Zij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Lex Roolvink van gemeente Opsterland. Grietje zet zich al vele jaren in bij Alzheimer Nederland.  

Corrie van Andel uit Boxtel is sinds 2008 actief voor het Alzheimer Café Bommelerwaard en bestuurslid van de afdeling ’s-Hertogenbosch-Bommelerwaard. 

Josien Borsje uit Genderen is sinds 2006 actief voor het Alzheimer Café Bommelerwaard en bestuurslid van de afdeling ’s-Hertogenbosch-Bommelerwaard.  

Henk Coppens heeft vandaag een lintje gekregen voor zijn inzet voor onder meer het muziekkorps, Humanitas en Ouderenwerk SWOVE. Sinds kort is hij bovendien voorzitter van voorzitter van de afdeling Zuidoost-Brabant van Alzheimer Nederland. 

Bart Rens uit Bergen op Zoom is al jaren coördinator van de collecte in Bergen op Zoom.

Clemens en Willy van de Rijke uit Breda zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze krijgen de onderscheiding omdat ze aan de wieg hebben gestaan van ‘Blijf Actief’, een activiteit voor mensen met dementie.

Mieke Hollander - Pasma kreeg een lintje vanwege haar brede verdienste in zorg en onderwijs. Als voorzitter van de afdeling Zaanstreek Waterland zet zij zich o.a. in voor een dementievriendelijke samenleving.

Marjan van Schaik - Ekhart uit Barneveld is sinds 2009 als gastvrouw en pr-medewerker actief bij Alzheimer Nederland.

Wout van Schaik uit Barneveld is sinds 2009 als penningmeester en gastheer actief bij Alzheimer Nederland.

Marita van Roosmalen - van Vliet uit Oss was penningmeester bij de afdeling Noordoost-Brabant van Alzheimer Nederland.

Lintjes voor vrijwilligers van Alzheimer Nederland
Lintjes voor vrijwilligers van Alzheimer Nederland

Ontdek wat bij jou past!

Voor iedereen is er een functie die past qua ervaring, interesse en tijd: van bestuursvoorzitter tot gastvrouw, van collectant tot trainer. Bij Alzheimer Nederland is er ruime keuze in vrijwilligerswerk bij jou in de buurt. Om hier bekendheid aan te geven is de campagne Ontdek wat bij jou past! gestart die te zien is op regionale tv en social media.