Lustrumeditie 2bike4alzheimer

2bike4alzhimer

Stap op de fiets voor Alzheimer. Onder dat motto nodigt Stichting 2bike4alzheimer sportievelingen uit om op 17 en 18 september op de fiets te stappen voor de meest voorkomende vorm van dementie: de ziekte van Alzheimer. De actie 2bike4alzheimer is een 'non-stop estafette fietstocht' met start en finish in Amersfoort. Vorige editie fietsten 28 teams maar liefst € 83.699  bijeen. Het succes smaakt naar meer: dit jaar streeft de organisatie op 50 teams en een opbrengst van € 150.000.

Ieder uur krijgen vier Nederlanders dementie. Nog eens: ieder uur krijgen vier Nederlanders dementie! Als we achterover leunen, stijgt het aantal mensen met dementie naar een half miljoen in 2040. Ander feit: naast iedere patiënt staan minstens één of twee mantelzorgers. Wie zich dus nú aanmeldt voor 2bike4alzheimer, bewijst - grote kans - daar zichzelf een dienst mee.

Nieuwe 'Vergeet-mij-niet'-route
2bike4alzheimer is een 'non-stop estafette fietstocht'. In 24 uur fietsen de teams een afstand van 400 km door Nederland.

Deelnemers mogen meedoen op een tandem, maar kunnen er ook voor kiezen in duo's met andere  fietsen mee te doen. Er wordt dus altijd samen gefietst. Het evenement wordt in 2016 voor de vijfde maal gehouden. Voor deze lustrumeditie koos de organisatie voor de 'Vergeet-mij-niet'-route: vijf etappes van 80 km rondom Amersfoort.

Hulp bij fondsenwerving
Naast de sportieve doelstelling zetten de teams zich in om minimaal € 1.000  te verwerven voor  het goede doel. Dit geld kan bijeen worden gebracht door acties en donaties. Deelnemers krijgen van de organisatie ondersteuning  met diverse promotiemiddelen en ideeën en tips voor fondswerving. De opbrengst van 2016 wordt besteed aan een onderzoek naar Semantische Dementie (taaldementie), door het Erasmus Alzheimercentrum Zuidwest Nederland. Goed om te weten is dat alle inkomsten van de teams volledig ten goede komen aan dit onderzoek.  

Op www.2bike4alzheimer.nl vindt u uitgebreide informatie over dit evenement.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door