Alzheimer Nederland ondertekent manifest ‘Waardig Ouder Worden 2.0’

Vandaag verschijnt het manifest ‘‘Waardig Ouder Worden 2.0’. Ook Alzheimer Nederland heeft het manifest ondertekend. Daar hoefden wij niet lang over na te denken. Waardig ouder worden, dat wil je óók als je dementie hebt.

In het manifest is aandacht voor betaalbare woningen en het voorkomen van eenzaamheid bij ouderen, maar ook voor de waardering en ondersteuning van mantelzorgers en de dementievriendelijke samenleving.

Gerjoke Wilmink, directeur Alzheimer Nederland: “We willen allemaal graag thuis blijven wonen en het aantal mensen met dementie dat thuis woont neemt toe. Daar is veel hulp en ondersteuning bij nodig, de rol van de mantelzorgers wordt steeds belangrijker. We moeten hen helpen om het vol te houden en de kans geven om weer op adem te komen. Zij verdienen echt alle aandacht en steun. Om de grote groep senioren met dementie zo lang mogelijk mee te kunnen laten doen aan het openbare leven, moeten we blijven investeren in een dementievriendelijke maatschappij.”

Alzheimer Nederland zet zich in voor een betere kwaliteit van leven van mensen met dementie en mantelzorgers. Samen werken we aan een samenleving waarin iedereen gezien wordt, meedoet én waardig ouder wordt.

Download het manifest ‘Waardig Ouder Worden 2.0’

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door