Meedoen aan onderzoek naar gezondheid app's

Het Amsterdam UMC, afdeling Klinische Informatiekunde, doet in de periode van maart 2021 tot juli 2021 onderzoek naar de beperkingen die ouderen met dementie kunnen ervaren tijdens het gebruik van gezondheidsgerelateerde mobiele applicaties op telefoon of tablet. Dit heet ook wel mobile health, oftewel mHealth. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie op de tablet die oefeningen biedt om het geheugen te trainen. Door de wereldwijde toename van mensen met dementie, stijgt ook het aantal beschikbare mHealth applicaties gericht op het ondersteunen van zorg rondom dementie. Op het gebied van dementie is mHealth met name geschikt voor mensen die in staat zijn om alleen of met mantelzorger/zorgverlener een applicatie op een mobiele telefoon of tablet te gebruiken.

Voor ons onderzoek zoeken wij geïnteresseerde mantelzorgers, zorgverleners, ondersteuners en onderzoekers betrokken bij de zorg rondom ouderen met dementie. Tijdens het onderzoek vragen wij u (naar verwachting) drie keer om een vragenlijst in te vullen over uw ervaringen met mHealth en de ernst en het voorkomen van mogelijke beperkingen voor ouderen met dementie tijdens het gebruik van mHealth.

Met behulp van uw deelname aan dit onderzoek kunnen we stappen zetten om gezondheidsgerelateerde mobiele applicaties te ontwerpen die (beter) aansluiten bij behoeften, wensen en/of mogelijkheden van ouderen met dementie. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen, wilt u graag meer informatie of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar zorg4apps@amsterdamumc.nl.

Als dank voor uw deelname en het volledig afronden van het onderzoek, ontvangt u een cadeaubon ter waarde van €40,-.

We willen u alvast hartelijk danken voor uw deelname.
 
Prof dr. Monique Jaspers, onderzoeksleider, Amsterdam UMC, locatie AMC
Dr. Linda Peute, senior onderzoeker, Amsterdam UMC, locatie AMC
Drs. Thomas Engelsma, onderzoeker, Amsterdam UMC, locatie AMC

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door