Mensen met alzheimer gezocht: darmgezondheid verbeteren door gezonde voeding

Voeding speelt een belangrijke rol voor je (darm)gezondheid, ook als je de ziekte van Alzheimer hebt. In het onderzoek ‘No Guts No Glory’ gaan deelnemers hun darmgezondheid verbeteren door gezonde voeding. Deze gezonde voeding ontvangen deelnemers thuis in een voedingsbox, die is samengesteld door een voedingsteam. De onderzoekers verwachten dat dit voedingspatroon op een veilige manier zorgt voor minder alzheimerklachten én de algemene gezondheid bevordert. Wilt u uw darmgezondheid verbeteren en de onderzoekers helpen met dit onderzoek?

Wie kan er meedoen?

  • U woont in Groningen, Drenthe of Friesland.
  • U niet ouder bent dan 80 jaar oud.
  • U de ziekte van Alzheimer heeft.
  • U bereid bent gedurende 12 weken uitsluitend van de voedingsboxen te eten. Deelname is niet mogelijk als u een bepaald dieet (op medisch voorschrift) volgt.

 U krijgt

  • Gedurende 12 weken een gratis voedingsbox aan huis geleverd. Deze bestaat uit voedingsmiddelen die zijn bewezen om ontsteking in de darm en het lichaam te verminderen. Voorbeelden van voedingsmiddelen zijn: volkorenbrood, gefermenteerde melkproducten, vis, verschillende soorten groente, noten en bessen. De box bevat voor 7 dagen alle voedingsproducten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Het is goed om te weten dat het een volwaardig voedingspatroon is, het heeft dus niet als doel om af te vallen.
  • Wekelijkse begeleiding door een gespecialiseerde voedingscoach.
  • Ondersteunende kookvideo’s en recepten die makkelijk te volgen zijn.

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek vindt volledig bij u thuis plaats en kan starten wanneer u dat wilt. In totaal duurt het onderzoek 15 maanden, waarbij onderzoekers 6 keer bij u thuis komen voor verschillende metingen. Deze metingen bestaan uit verschillende vragenlijsten en het verzamelen van bloed en ontlasting. Binnen de onderzoeksperiode van 15 maanden volgt u 12 weken lang een gezond voedingspatroon, die u ontvangt in voedingsboxen aan huis.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u meedoen met het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Sophie van Zonneveld, hoofdonderzoeker: Tel. 06-55257320, nogutsnoglory@umcg.nl. Meer informatie kunt u hier vinden.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door