Nieuw! Bedrijfsvrienden van Alzheimer Nederland

Nieuw! Bedrijfsvrienden van Alzheimer Nederland

Een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Daar zetten we ons voor in. Dat kunnen we niet zonder de structurele steun van bedrijven. Daarom is Alzheimer Nederland in 2020 gestart met het bedrijfsvriendenprogramma.
 

Wat is een Bedrijfsvriend precies? 

Bedrijfsvrienden van Alzheimer Nederland dragen het onderwerp dementie een warm hart toe én zijn bereid de activiteiten en doelen van Alzheimer Nederland financieel te steunen met een vast bedrag per jaar.

Waarom is het interessant om Bedrijfsvriend te worden? 

De deelname van bedrijven is erg waardevol. Het stelt Alzheimer Nederland in staat mensen met dementie en hun naasten te ondersteunen en de oplossing voor het genezen van dementie dichterbij te halen. Daarnaast maken bedrijven via deze weg hun betrokkenheid bij dementie zichtbaar.
 

Wie kan Bedrijfsvriend worden? 

Alle bedrijven kunnen meedoen. Bedrijven die in hun omgeving direct te maken hebben met dementie, bedrijven die met hun product bijdragen aan een beter leven voor mensen met dementie maar ook bedrijven zonder deze ‘natuurlijke link’ verwelkomen we graag. Want uiteindelijk krijgt iedereen met dementie te maken: als patiënt, mantelzorger of binnen de familie- en vriendenkring.

Bekijk hieronder de eerste drie Bedrijfsvrienden van Alzheimer Nederland en lees waarom zij besloten om bedrijfsvriend van Alzheimer Nederland te worden.

Bedrijfsvrienden van Alzheimer Nederland

De Tovertafel: voor het doorbreken van apathie

De Tovertafel is bewezen effectief in het doorbreken van apathie. Het is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de vertrouwde eettafel bijvoorbeeld. In het kastje zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee de interactieve spellen op tafel worden geprojecteerd. De makers van de Tovertafel voelen zich nauw verbonden met Alzheimer Nederland. "We zetten ons allebei in om de kwaliteit van het leven van mensen met dementie, te verbeteren. Ook steunen we hun streven om dementie in de toekomst te voorkomen en genezen”.

> Ga naar Tovertafel.nl

De CRDL: ijsbreker in het contact

De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Door allebei een hand te leggen op de CRDL, komt deze tot leven. Er komen herkenbare geluiden uit (van onder meer de zee, vogels en muziekinstrumenten), die veranderen als je elkaar op verschillende manieren aanraakt. "Alzheimer Nederland is niet alleen onmisbaar als het gaat om het terugdringen van deze ziekte, maar ook bij het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie. Elkaar aanraken, aandacht geven en contact blijven maken, ondanks de ziekte. Dat brengt ons als organisaties dichter bij elkaar."

> Ga naar crdlt.com

Actief dankzij de BeleefTV                                    

De BeleefTV is een interactieve, mobiele activiteitentafel, speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Het spelen van stimulerende spelletjes, het luisteren van muziek en het ophalen van herinneringen brengt de bewoners van zorginstellingen dichter bij elkaar en hun omgeving. "Door ons werk zien we dagelijks de gevolgen van dementie. Dan besef je hoeveel impact het heeft op de samenleving. En dan weet je ook hoe belangrijk het werk van Alzheimer Nederland is.’’ Om dat te ondersteunen schenkt het bedrijf achter de BeleefTV bij iedere gratis en vrijblijvende proefweek 25 euro aan Alzheimer Nederland. "Ook trainen we met een team van collega’s voor de estafette-fietstocht 2bike4alzheimer. Ons doel is om 10.000,- bij elkaar te fietsen.’’

> Ga naar beleeftv.nl

Ook bedrijfsvriend worden?

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door