Onderzoek: beter leren omgaan met mensen met Alzheimer

Leer beter omgaan met dementie

Voor naasten van mensen met dementie, maar ook voor zorgprofessionals wordt het computerprogramma 'Alzheimer Care Trainer' (ACT) ontwikkeld. Dit programma bestaat zowel uit een spel als uit een platform met nuttige informatie. Wilt u dit programma als eerste uitproberen? Help dan mee met het onderzoek!

Het spel bestaat uit nagespeelde situaties, die u helpen om mensen met Alzheimer zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in dagelijkse situaties. Zo leert u om passende strategieën te vinden om met verschillende soorten gedrag om te gaan. Daarnaast biedt het platform informatie en de mogelijkheid om in contact te komen met anderen.

Help het onderzoek

Op de website vindt u een korte enquête waarmee u de onderzoekers helpt bij de ontwikkeling van het spel en het platform. Daar kunt u ook uw e-mail adres opgeven als u op de hoogte wilt blijven. 

  • Bent u mantelzorger? Klik dan hier.
  • Bent u zorgprofessional? Klik dan hier.

 

Onderzoek
Het onderzoek wordt uitgevoerd door een internationaal team. In Nederland werken Vilans, de Universiteit Twente, Connected Care en Alzheimer Nederland aan de trainer. Binnen Europa werkt het team onder andere samen met de Universiteit van Geneve.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door