Onderzoek computer testen voor concentratie en geheugen

Onderzoek computer testen voor concentratie en geheugen

In de gezondheidszorg worden testen naar concentratie en geheugen veelal uitgevoerd met behulp van papieren testen. Er is momenteel een computerprogramma in ontwikkeling waarmee deze testen via de computer kunnen worden uitgevoerd. Het voordeel hiervan is dat het nakijken van de testen automatisch gedaan kan worden.

Voor de ontwikkeling van de testen is het belangrijk om de antwoorden van verschillende groepen mensen met elkaar te kunnen vergelijken en inzicht te krijgen in hoe deze mensen de deelname aan de testen ervaren.

Wie kunnen er deelnemen?

Personen met (beginnende) ziekte van Alzheimer en hun gezonde partner of familielid.

Het doen van de testen is heel eenvoudig, u hoeft niet te beschikken over kennis van computers of kennis over de gezondheidszorg.

Waar vindt het onderzoek plaats?

Als personen met (beginnende) ziekte van Alzheimer en hun gezonde partner of familielid deelnemen aan het onderzoek komt er een onderzoeker thuis op bezoek. Zij zal uitleggen hoe het onderzoek verloopt en uw vragen beantwoorden. Het totale bezoek duurt maximaal een dagdeel in totaal. Indien u dat wenst, kan het onderzoek ook plaats vinden in Eindhoven op locatie.

Wat zijn de voor- en nadelen van deelname?

  • U werkt mee aan de ontwikkeling van efficiëntere diagnoses in de gezondheidszorg.
  • De persoon met (beginnende) ziekte van Alzheimer en de gezonde partner of familielid ontvangen ieder een vergoeding.
  • Deelname aan het onderzoek kost u in totaal voor beiden een dagdeel tijd.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Via het aanmeldformulier kunt u zich aanmelden voor deelname aan het onderzoek. Via het aanmeldformulier zal worden bepaald of u behoort tot de doelgroep van het onderzoek. Het aanmeldformulier is ontwikkeld door het onafhankelijke onderzoeksbureau Etil.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door