Onderzoek om veranderingen bij dementie beter in kaart te brengen

Deelnemers gezocht

Onderzoekers uit Amsterdam, Groningen en Rotterdam zijn op zoek naar deelnemers voor onderzoek naar een nieuwe test om veranderingen bij dementie beter in kaart te brengen. Deze test bestaat uit vragenlijsten en korte opdrachten.

Doel van het onderzoek:

Op een geheugenpolikliniek worden vaak testen gedaan om het verloop van dementie te meten. Dit onderzoek kan echter een aantal uur duren en de tests kunnen zwaar en vermoeiend zijn. In dit onderzoek wordt gekeken naar een verbeterde versie van de test, die korter is en ook kijkt naar problemen bij het alledaags functioneren. Met de test kan het verloop van dementie beter worden gevolgd. Dit is belangrijk om mensen met dementie de juiste hulp en ondersteuning te kunnen bieden. 

Wie kan meedoen:

Mensen van ouder dan 50 jaar met

  • Een diagnose ‘milde cognitieve stoornis’ (MCI) of beginnende dementie, welke is vastgesteld door een arts;
  • Een naaste (partner, vriend(in) of familielid) die mee wil en kan doen aan het onderzoek.

Het onderzoek:

Deelname aan dit onderzoek houdt in dat we u vier keer bezoeken in één jaar tijd. Tijdens deze bezoeken zullen wij een aantal taken en vragenlijsten bij u en uw naaste afnemen. De bezoeken duren ongeveer anderhalf uur en kunnen bij u thuis plaatsvinden indien gewenst.

Vergoeding:

U krijgt eventuele reiskosten die u maakt voor het onderzoek vergoed.

Meedoen of vragen?

Het onderzoek vindt plaats in Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Wilt u meedoen of hebt u vragen over deelname? Neem dan contact op met de onderzoeker naar keuze:

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door