Onderzoek verbeteren van de zorg

Vooronderzoek verbeteren van zorg

Dit onderzoek maakt deel uit van een groter onderzoek naar het verbeteren van de zorg voor mensen met dementie. In het grotere onderzoek wordt gebruik gemaakt van informatieve animatie video’s waarin verschillende vormen van zorg uitgelegd worden. Daarnaast worden mensen met dementie en hun naasten gevraagd een vragenlijst in te vullen. Voor de vragenlijst en de animatie video’s op grote schaal ingezet kunnen worden, willen wij deze graag testen. We horen graag van u of ze begrijpelijk zijn en wat u van de lengte vindt. Door uw ervaringen met ons te delen kunnen wij de animatie video’s en vragenlijst verbeteren.

Wie kan deelnemen?

Mensen met dementie en hun mantelzorgers

Waar?

Bij de persoon met dementie thuis. Wij nemen een kleine attentie mee.

Wat houdt deelname in?

Deelname houdt in dat twee onderzoekers eenmalig bij de persoon met dementie thuiskomen. Wij nemen dan samen de vragenlijst door. Van de mantelzorger vragen om de vragenlijst voor de afspraak in te vullen en met ons te bespreken tijdens de afspraak. De vragen gaan over hoe het gaat, hoe u omgaat met dementie en over de communicatie met de huisarts. Ook bespreken we de animatievideo’s. De afspraak duurt ongeveer anderhalf uur.  

Vragen of aanmelden?

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar Bram Tilburgs: B.Tilburgs@lumc.nl. Vermeldt u in deze e-mail uw naam en telefoonnummer.

Meer informatie?

Meer informatie over het onderzoek kunt u lezen in onze informatiebrief. Of u kunt contact opnemen met Bram Tilburgs, Onderzoeker bij de afdeling Primary Healthcare en Eerstelijns Geneeskunde van het LUMC.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door