Online Alzheimer Cafés

Online Alzheimer Cafés

In Nederland zijn er zo'n 250 Alzheimer Cafés. Deze zijn in het leven geroepen, zodat er voor mensen met dementie en hun naasten altijd een plek dichtbij is om lotgenoten te ontmoeten en om meer te leren over het omgaan met dementie. Vanwege de corona-maatregelen zijn deze fysieke bijeenkomsten van de Alzheimer Cafés voorlopig geannuleerd. Als alternatief zijn vrijwiligers van Alzheimer Nederland uit verschillende regio's een online Alzheimer Café gestart. Om zo mensen met dementie en mantelzorgers te blijven ondersteunen, wat in deze tijd juist zo belangrijk is.  
 

Online Alzheimer Cafés terugkijken

Was je gewend om altijd naar het Alzheimer Café te gaan en mis je dit? Of was het juist niet mogelijk om te gaan en is online voor jou veel gemakkelijker? Hieronder kun je een paar online Alzheimer Cafés van verschillende regio's terugkijken. 


Live Alzheimer Café via de lokale radio

Alzheimer Café Katwijk organiseert elke 2e woensdag van de maand een live AC via de lokale radio RTV Katwijk. De volgende vindt plaats op woensdag 13 mei van 18.00 - 19.00 uur. Bekijk de pagina van Alzheimer Café Katwijk voor meer informatie.
> Meer informatie

 

Stel je vraag op het forum

Alzheimer Café Amstelveen heeft twee keer een live moment op ons forum georganiseerd en beraden zich over een volgende. Ze behandelen dan onderwerpen die normaal gesproken in het Alzheimer Café aan de orde zouden komen. Je kunt daar tijdens het live moment vragen stellen, waar je direct antwoord op krijgt. Ook kun je de vragen en antwoorden van anderen nog eens teruglezen.
> Ga naar het forum
 

Extra ondersteuning in jouw buurt

Wil je weten of en wat er in jouw buurt voor (extra) ondersteuning is? Kijk op de regiopagina van Alzheimer Nederland en vul direct je postcode of plaatsnaam in.
 

AlzheimerTelefoon

Wil je graag iemand persoonlijk spreken, bel dan de AlzheimerTelefoon: 0800 - 5088. De Alzheimertelefoon is gratis en dagelijks bereikbaar tussen 9.00 - 23.00 uur.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door