Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Zo lang mogelijk mee blijven doen

Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “1 op de 5 mensen krijgt dementie. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. Terwijl zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen zo belangrijk is, voor ieder individu. Samen met een naaste of mantelzorger eenvoudigweg plezier beleven aan wat nog wél kan. Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.”

Samenwerking voor lotgenotencontact

Dankzij de fantastische bijdrage van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij van €418.000 kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte de komende 3 jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. “De Onvergetelijke Kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte. Wij brengen mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel om eenzaamheid tegen te gaan. Bij de kookclubs kunnen mensen met dementie én hun naaste lotgenoten leren kennen en samen actief zijn in de keuken. Een mooie en effectieve manier om eenzaamheid tegen te gaan.” vertelt Polle Janssens, directeur bestuurder Resto VanHarte.

Gerjoke Wilmink: “De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op Restaurant Misverstand. Daar zagen we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven. We zijn ontzettend trots dat we dit landelijk kunnen aanbieden, te beginnen op vijf locaties.”

Aanmelden?

Mensen met dementie en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. 

Ontdek waar de Onvergetelijke Kookclubs worden aangeboden en meld je aan.