Onze Alzheimer Café vrijwilligers in het zonnetje

alzheimer-café-vrijwilligersbijeenkomst

In 1997 werd het eerste Alzheimer Café in Leiden geopend. Dit jaar bestaat deze informele ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en hun naasten dus al 20 jaar! Dit heuglijke feit laten wij niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. In september worden er daarom zes bijeenkomsten georganiseerd waar onze Alzheimer Café vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Twee van deze bijeenkomsten zijn inmiddels achter de rug.

Een korte terugblik

De twee bijeenkomsten werden respectievelijk afgelopen maandag en dinsdag in Haarlem en Assen georganiseerd. Het was een waar feestje. De bedenker van het Alzheimer Café – Bère Miesen - keek samen met de vrijwilligers terug op de oorsprong van het Alzheimer Café. Hoe is het begonnen? En vooral: waarom is er een Alzheimer Café? 

Onder leiding van sprekers Barbara Oppelaar en Jan van de Hammen nam iedereen op een creatieve en humoristische wijze een kijkje in de toekomst en werden verschillende vrijwilligers in het zonnetje gezet.

De dag werd, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje, afgesloten met een geïmproviseerde act met daarin alle wensen, ideeën én uitdagingen waarmee we nu en straks te maken hebben. Daarbij werd één ding duidelijk: het Alzheimer Café heeft de toekomst!

Meer lezen

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door