Professor Dröes ontvangt onderscheiding voor inzet in zorg bij dementie

Professor Rose-Marie Dröes is geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet op wetenschappelijk en maatschappelijk gebied in de zorg. Zij ontving de onderscheiding tijdens het internationale zorgcongres ‘BestCare4Dem; Sharing effective community-based support in dementia.

Manager Belangenbehartiging van Alzheimer Nederland, Julie Meerveld: "Wij feliciteren Rose-Marie Droës van harte met deze onderscheiding. Het is een enorme opsteker voor goede psychosociale dementiezorg thuis en het onderzoek daar naar.’’

Prof. dr. R.M. Dröes werkte van 1983 tot 1992 als wetenschappelijk medewerker aan de faculteit der Bewegingswetenschappen van de VU. Daarna deed zij promotieonderzoek naar psychosociale hulpverlening aan ouderen met dementie. Ook deed ze onderzoek naar de werking van Ontmoetingscentra, voor mensen met dementie en mantelzorgers. Inmiddels zijn er 146 van deze centra opgericht in Nederland.

De onderzoeken van Dröes zijn gericht op verbetering van de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Op dit moment is zij werkzaam als hoogleraar psychosociale hulpverlening voor mensen met dementie bij de afdeling Psychiatrie van Amsterdam UMC, locatie VUmc en als senior onderzoeker bij GGZ inGeest.

Dröes ontvangt haar onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar grote inzet op wetenschappelijk en maatschappelijk gebied, waarbij ze op zowel nationaal en internationaal niveau een aanjager is en mensen inspireert op het gebied van de zorg voor mensen met dementie, aldus de gemeente Amsterdam.
 


Meer lezen

 

Foto: Gemeente Amsterdam

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door