Ruim 1,3 miljoen euro ontvangen dankzij deelnemers VriendenLoterij

Alzheimer Nederland mocht maandag 11 februari bij het Goed Geld Gala een cheque met een prachtig bedrag in ontvangst nemen. Dankzij deelnemers van de VriendenLoterij ontvangt Alzheimer Nederland ruim 1,3 miljoen euro! De opbrengst maakt meer onderzoek mogelijk naar oorzaken, preventie, diagnose, behandeling en ondersteuning van dementie.

Op dit moment zijn er 270.000 mensen met dementie. Ieder uur krijgen vijf mensen deze ziekte. Het totaal aantal mensen met dementie zal explosief stijgen naar ruim 620.000 in 2050. Het is onze missie om dementie te voorkomen of te genezen. Met donaties en schenkingen financiert Alzheimer Nederland onder meer onderzoek naar de oorzaken en behandeling van dementie. Tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.
 

Dank jullie wel!

In de afgelopen jaren heeft Alzheimer Nederland inmiddels 10 miljoen euro ontvangen van de VriendenLoterij! Wij danken alle deelnemers van de VriendenLoterij die meespelen voor Alzheimer Nederland voor hun steun.

Foto: Roy Beusker Fotografie 
 

Resultaten onderzoek

onderzoek-laboratorium-400x233.jpg

Bekijk onze resultaten
 

Over de VriendenLoterij

logo-vriendenloterij-400x233.jpg

Meer lezen

 

Onderzoek dementie

wetenschappelijk-onderzoek-400x233.jpg

Bekijk stand van zaken

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door