Ruim 2,1 miljoen euro dankzij deelnemers VriendenLoterij

Alzheimer Nederland nam gisteren tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij een cheque met een waarde van maar liefst € 2.188.139,- in ontvangst! Deze opbrengst maakt meer onderzoek naar de oorzaken, diagnose, preventie en behandeling van dementie mogelijk.

Op dit moment zijn er 270.000 mensen met dementie. Ieder uur krijgen vier mensen deze ziekte. Het totaal aantal mensen met dementie zal in de toekomst explosief stijgen naar een half miljoen in 2040. Het is onze missie om dementie te voorkomen of te genezen. Met donaties en schenkingen financiert Alzheimer Nederland onder meer onderzoek naar de oorzaken en behandeling van dementie. Tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving. Wij danken alle deelnemers van de VriendenLoterij die meespelen voor Alzheimer Nederland voor hun steun.

Minister Schippers: “samen staan we sterk" 

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was als spreker aanwezig tijdens het Goed Geld Gala: “Er zijn heel veel redenen om trots te zijn op Nederland. En één van die redenen is dat zo enorm veel Nederlanders zich met hart en ziel inzetten voor onze samenleving. Om van Nederland meer te maken dan een stukje grond aan de Noordzee. Ook de Vriendenloterij draagt hier een belangrijke steen aan bij. De voorbeelden van wat de goede doelen met hun bijdrage kunnen doen zijn geweldig. Hierdoor kunnen zij echt het verschil maken.”

Totale opbrengst

Dit jaar ging er maar liefst 56,6 miljoen euro naar 48 goede doelen, (sport)clubs en verenigingen die zich inzetten voor welzijn en gezondheid. De half miljoen deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de VriendenLoterij zorgen hiervoor.

Meer weten?

Op onze onderzoekspagina vindt u meer informatie over de onderzoeken die Alzheimer Nederland financiert. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door