Speciale voorstelling Ma in Carré

Ter afsluiting van Wereld Alzheimer Week 2018 speelt Eric Corton op maandag 24 september 2018 voor de allerlaatste keer de solovoorstelling Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst. De speciale voorstelling wordt gespeeld in Koninklijk Theater Carré en heeft een mooi voorprogramma met onder andere Hugo Borst.
 

Waar gaat 'Ma' over?

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?
De succesvolle solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Na meer dan 100 voorstellingen is dit de allerlaatste keer dat Eric Corton Ma speelt.

 

Programma

Voor aanvang van de voorstelling vindt een voorprogramma plaats met muziek, verhalen en poëzie, door o.a. Hugo Borst, minister Hugo de Jonge, Aaf Brandt Corstius, Leonie Meijer, Ester Naomi Perquin (Dichter des Vaderlands) en Philip Scheltens (directeur Alzheimer Centrum VUmc). Het programma wordt gepresenteerd door Brecht van Hulten.

Een prachtige, onvergetelijke avond, georganiseerd door Solo Stories, Alzheimer Nederland en Koninklijk Theater Carré.
 Loek Peters neemt rol Eric Corton over

Na 24 september gaat de voorstelling verder met Loek Peters, omdat Eric Corton andere verplichtingen heeft. Loek Peters is onder andere bekend van de tv-serie Penoza en het improvisatieprogramma De vloer op. Hij speelde in films als Achtste groepers huilen niet en Mannenharten. Op toneel heeft hij veel voorstellingen gespeeld, maar nog nooit een solovoorstelling.

Alzheimer Nederland is bij iedere voorstelling aanwezig om informatie te bieden voor mensen die betrokken zijn bij dementie. U kunt vragen aan ons stellen en zien wat Alzheimer Nederland in uw regio te bieden heeft. 
 

Meer informatie

 

Foto: Annemieke van der Togt

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door