Steeds meer bedrijven steunen Alzheimer Nederland voor meer onderzoek naar dementie

Team 2bike4alzheimer Alzheimer Nederland

Na een succesvolle aftrap in 2020 heeft Alzheimer Nederland haar ‘Bedrijven Programma’ eind 2021 uitgebreid. En met succes. We delen graag de eerste resultaten.

In 2020 lanceerde Alzheimer Nederland het 'Bedrijven Programma'. De bedrijven achter de Tovertafel, de CRDL en de BeleefTV sloten zich als eerste aan als Bedrijfsvriend. Inmiddels zijn nog eens acht bedrijven Bedrijfsvriend geworden. Dat zijn: Be by Bèta, Hoppinger, Life After Me, Nexios, Ontzorgd Verhuizen, PGGM, Qwiek en TimeSteps B.V..

Eind 2021 breidden we het 'Bedrijven Programma' uit. Sindsdien bieden we bedrijven meer keuzes en meer mogelijkheden om Alzheimer Nederland te steunen. Onder andere Monuta, Home Instead Thuisservice en Van Boxtel hoorwinkels besloten hun grote betrokkenheid om te zetten in daadkracht. Daarnaast zijn er nu totaal 2.829 Bedrijfsdonateurs.

Structurele steun van bedrijven is onmisbaar om meer onderzoek mogelijk te maken naar het ontstaan, het verloop en de behandeling van dementie. En de steun in natura die bedrijven geven aan projecten, draagt bij aan een beter leven van mensen met dementie en hun naasten. Bedrijfsdonateurs en Bedrijfsvrienden hebben door hun vriendschap met Alzheimer Nederland een grote maatschappelijke impact.

In 2021 leverde het 'Bedrijven Programma' totaal zo'n € 466.123 op voor de strijd tegen dementie.

Anne Claire van der Lugt teamleider zakelijke markt a.i.

Vragen over zakelijk bijdragen?

Overweeg je om ook Bedrijfsvriend te worden en verschil te maken voor mensen met dementie en hun dierbaren? We bespreken graag samen wat past bij je bedrijf. Zo komen we tot een verbinding die wederzijdse vooruitgang brengt. Neem gerust contact op met Anne Claire van der Lugt via (06) 25 00 79 58 / zakelijk@alzheimer-nederland.nl. Of vul dit contactformulier in.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door