Caroline Tensen presenteert tv-programma 'Herinneringen voor het leven'

Caroline Tensen presenteert tv-programma 'Herinneringen voor het leven'

Ieder mens heeft zijn eigen dierbare herinneringen. Herinneringen, mooi en verdrietig, maken wie we zijn. Maar wat als ze vervagen? Presentatrice Caroline Tensen staat op 3 oktober in het tv-programma ‘Herinneringen voor het leven’ met mensen met dementie, hun familie, artsen en bekende artiesten stil bij dementie. De hersenziekte die één op de vijf mensen treft.
 

Laat impact van dementie op dagelijks leven zien

Het live-programma wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland en benadrukt het belang van onderzoek naar dementie. Met ontroerende verhalen, informatieve interviews en bijzondere optredens. Caroline Tensen ontvangt in de studio mensen met dementie en hun familieleden. Samen kijken ze terug naar de reportages die bij hen thuis zijn gemaakt. Daarin staat de impact van dementie op hun dagelijks leven centraal.
 

Urgentie voor dementieonderzoek

In het programma worden daarnaast bijzondere herinneringen met de gasten vereeuwigd. Bijvoorbeeld in de vorm van een schilderij, persoonlijk lied, sieraad of filmpje dat symbool staat voor wie zij zijn. Artsen en onderzoekers vertellen over het ontstaan van dementie, de stand van zaken rond het onderzoek naar deze hersenziekte en de urgentie om juist nú met elkaar de schouders te zetten onder dementieonderzoek. 
 

Woensdag 3 oktober om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Dit tv-programma, dat wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland, is te zien op woensdag 3 oktober om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO1.

 

Dementieonderzoek

 

Er is veel onderzoek nodig naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dit geeft ons steeds betere inzichten in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Alzheimer Nederland stimuleert en financiert onderzoek op verschillende manieren.
 

Lees meer over onderzoek

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door