Vanaf nu ook (contactloos) pinnen bij de collectant

Contactloos pinnen bij collecte

Tijdens de collecteweek van 6 tot 11 november gaan duizenden collectanten namens Alzheimer Nederland de deuren langs om geld in te zamelen. Dit jaar met een bijzondere primeur!

Collecteren wordt steeds populairder, maar veel mensen hebben tegenwoordig geen kleingeld meer in huis. Voor iedereen die toch graag wil geven, is er nu een oplossing: de hypermoderne collectebus. Voortaan kan er zowel contactloos, met pin als met contant geld worden betaald aan de deur. Samen met 20 andere goede doelen hebben we de handen ineengeslagen voor deze nieuwe collectebus.

Steeds meer contactloze transacties

Vanaf 3 september kan er in 50 gemeenten door heel Nederland ook contactloos én met pin gegeven worden aan de collectant. Contactloos betalen wordt immers steeds populairder. In 2014 waren er nog maar 8,3 miljoen contactloze transacties en in 2016 steeg dit aantal al tot 630 miljoen. In de eerste zeven maanden van dit jaar waren we daar met 679 miljoen alweer royaal overheen. Ook het aantal pinbetalingen groeit; het afgelopen jaar waren er in Nederland voor het eerst zelfs meer pinbetalingen dan contante betalingen.

Waardering voor collecteren groeit

Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd en de afgelopen drie jaar is de waardering voor deze manier van geven alleen maar toegenomen. In 2014 was 68% van Nederland positief over het geven aan de collectant en in 2017 is dit zelfs 72% (GFK-onderzoek in opdracht van SCP).

Vanaf september gaan meer dan 15.000 collectanten van verschillende goede doelen met de nieuwe collectebus op pad. Veiligheid en anonimiteit van de gift staan centraal bij deze nieuwe vorm van collecteren. De collectebus kan alleen worden ingezet door goede doelen met een CBF-keurmerk, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen. Bovendien zijn de collectanten te herkennen aan hun legitimatiebewijs. De collectebussen worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend collecterend fonds. Zo blijven de kosten beperkt en worden de bussen zo breed mogelijk ingezet.

De nieuwe collectebus is een initiatief van start-up Easycollect Services, Stichting Collecteplan, CCV Nederland en de 21 participerende goede doelen.

Ook collecteren voor Alzheimer Nederland?

Wilt u ook een steentje bijdragen tijdens onze collecteweek? Lees alles over collecteren.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door