Veel coronabesmettingen in verpleeghuizen

Bij zeker 1100 ouderen in verpleeghuizen is corona vast gesteld. Bij nog eens 1700 ouderen bestaat het vermoeden dat ze besmet zijn. De beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde publiceerde vandaag deze cijfers.

Ruim 80.000 mensen met dementie wonen in het verpleeghuis, dat is een enorm grote en kwetsbare groep. Ons hart is bij alle families waarvan de naaste met dementie nu in een verpleeghuis woont en die zich ongetwijfeld grote zorgen maken. Het is een heftige tijd en we leven met hen mee.
 

Beschermingsmateriaal personeel

Het belangrijkste is nu dat het coronavirus zich niet verder verspreidt onder de bewoners van verpleeghuizen. Naast de bezoekersstop is het daarvoor essentieel dat het personeel voldoende beschermingsmateriaal heeft. We steunen de oproep van Verenso om snel te zorgen voor meer beschermingsmateriaal, zowel in het verpleeghuis als in de eerstelijnszorg.

We voegen daaraan toe dat ook beschermingsmateriaal onmisbaar is voor mantelzorgers die bij hun naaste met dementie willen zitten in de terminale fase. Voor hen wordt immers een uitzondering gemaakt dat zij bij hun dierbare mogen zijn in laatste fase van hun leven.

We wensen iedereen heel veel sterkte toe. Onze gedachten zijn bij jullie.

 

Gerjoke Wilmink – directeur Alzheimer Nederland

Namens álle collega’s

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door