Verpleeghuis De Wijngaard voor Pasen overladen met vergeet-mij-nietjes

Vrijwilligers en medewerkers Alzheimer Nederland planten duizenden vergeet-mij-nietjes in binnentuin van Accolade Zorg locatie De Wijngaard

Een grote verrassing zo net voor de paasdagen voor de bewoners van De Wijngaard in Bosch en Duin. Zij werden vandaag overladen met vergeet-mij-nietjes. Maar liefst 3500 plantjes werden er met een grote bus afgeleverd. Vrijwilligers en medewerkers van Alzheimer Nederland stonden klaar om ze aan te planten in de binnentuin van het verpleeghuis. De bewoners aanschouwden het tafereel verheugd achter het raam en op hun balkon.

Het initiatief maakt onderdeel uit van de actie #wevergetenjullieniet waarmee Alzheimer Nederland handreikingen geeft om het vergeet-mij-nietje op allerlei manieren uit te dragen als symbool. En zo te laten zien dat we elkaar niet vergeten, ook al kunnen we in coronatijd niet bij elkaar zijn.

Annette van Biezen, regiomanager Accolade Zeist: “Een zee van vergeet-mij-nietjes vanuit Alzheimer Nederland brengt hoop, liefde en saamhorigheid bijeen voor onze medewerkers en bewoners, geweldig!”.

Gerjoke Wilmink, directeur Alzheimer Nederland: “Het zijn ongelofelijk moeilijke tijden voor bewoners van verpleeghuizen en hun naasten. Door het niet meer mogen ontvangen van bezoek is er veel gemis en verdriet. Het vraagt ook nog meer inzet van zorgprofessionals, daar heb ik veel bewondering voor. Ik hoop dat de vergeet-mij-nietjes een steuntje in de rug zijn voor de bewoners en medewerkers van De Wijngaard.”


Ik hoop dat de vergeet-mij-nietjes een steuntje in de rug zijn voor de bewoners en medewerkers van De Wijngaard.

Symbolische actie

Naast verpleeghuis De Wijngaard heeft Alzheimer Nederland vandaag ook verpleeghuis Lisidunahof in Leusden verrast met vergeet-mij-nietjes. Deze bloemenacties zijn symbolisch voor alle verpleeghuizen en mogelijk gemaakt door Intratuin en de inzet van vrijwilligers en medewerkers van Alzheimer Nederland.
 

Over de actie #wevergetenjullieniet

Alzheimer Nederland startte deze week de actie #wevergetenjullieniet om Nederlanders een gebaar te kunnen laten maken naar degenen die zij in deze tijd moeten missen. En in het bijzonder naar de 280.000 mensen met dementie, zowel thuis als in verpleeghuizen, voor wie dit een extra moeilijke tijd is. Iedereen kan met de actie meedoen door een afbeelding van een vergeet-mij-nietje te verspreiden. Dit is het symbool dat onlosmakelijk is verbonden met dementie, maar is tijdens deze coronacrisis voor heel veel mensen van toepassing.

Deze week zijn er raamposters te vinden in de huis-aan-huis bladen en vrijdag 10 april in de landelijke dagbladen. Alzheimer Nederland reikt verder via de website wevergetenjullieniet.nl verschillende hulpmiddelen aan voor de verspreiding van het vergeet-mij-nietje. Hier staan onder meer een sjabloon voor het maken van een stoeptekening of spandoek, een raamposter, een fotolijstje en is een gratis speldje aan te vragen. Verder is het mogelijk een gratis vergeet-mij-niet ansichtkaart te versturen. Je betaalt alleen de postzegel. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door