Vincent van den Boogert treedt toe tot Raad van Toezicht Alzheimer Nederland

Vincent van den Boogert treedt toe tot Raad van Toezicht Alzheimer Nederland

Vincent van den Boogert treedt per 1 maart 2020 toe tot de Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland. Van den Boogert is 25 jaar verbonden geweest aan ING in binnen- en buitenland. De laatste jaren als CEO ING Nederland. Vanaf 1 maart ruilt hij zijn loopbaan bij ING in voor ‘nieuwe avonturen, deels in te vullen met meer maatschappelijk georiënteerde posities’, zoals hij zelf aangeeft.

Als statutair bestuurder werkte Van den Boogert met diverse toezichtsorganen, waardoor hij goed is ingevoerd in de dynamiek tussen bestuurder en toezichthouder. In de Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland volgt hij Jurgen van Breukelen op die is afgetreden vanwege het verstrijken van de wettelijke termijn.
 

Jarenlange ervaring

De RvT is blij met de komst van Van den Boogert. Voorzitter Liesbeth Spies: "Zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven heeft veel toegevoegde waarde voor onze Raad van Toezicht‘’.
 

Persoonlijk gemotiveerd

Van den Boogert is ook persoonlijk zeer gemotiveerd om een functie bij Alzheimer Nederland te vervullen. ‘Ik heb binnen mijn familie, in kleine en grote kring, van zeer nabij de impact van dementie ervaren. De ontwrichtende gevolgen die de ziekte heeft voor diegene met dementie en voor de mensen eromheen is lastig uit te drukken en nog moeilijker om te ervaren. Daarom lever ik graag een bijdrage aan de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen, te genezen en te behandelen.’’
 

Leden Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland bestaat verder uit Liesbeth Spies (voorzitter),  Frans Spijkers, George Padberg, Jan de Keijzer en Marieke Bolle.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door